Bænk

Katergorien bænk viser de bænke som Haungaard Møbler forhandler.


En bænk kan bruges til mange ting.

Nogle stiller den i entréen, andre i soveværelset og nogle endda i køkkenet, en bænk kan bruges mange steder.

En bænk er heller ikke bare en bænk længere, nu kan en bænk være både moderne og klassisk.

Nedenfor er der et udsnit af bænke.

2600 - Bænk for To

Design: Nanna Ditzel
Model: 2600 - Bænk for To

Udførelse: Det skulpturelle og det funktionelle forenet, side om side. Den nyskabende topersoners-bænk var Nanna Ditzel og Fredericia Furnitures første fælles projekt. Nanna Ditzel designede bænken i 1989, og umiddelbart herefter vandt den en japansk designkonkurrence. Den elegante ryg med det oplivende grafiske mønster fremstilles i 1,5 mm aeroplanfiner - et ultratyndt materiale, der er ligeså stærkt, som det er let og fleksibelt. Idéen med den banebrydende materialeholdning vandt over 472 andre forslag.

2600 - Bænk for To
Bookmark and Share

1111 - Astral

Design: Per Borre
Model: 1111 - Astral

Udførelse: Den unikke Astral-bænk er designet i 1979 og har vundet utallige priser for sin skulpturelle form og innovative konstruktion. Den består kun af to elementer, der gentaget i forlængelse danner henholdsvis ryg og sæde. Konstruktionen former en halvcirkel, hvorved bænken bærer sig selv og danner en enestående siddeskulptur. Bænken fremstilles i lakeret ahorn eller ask. Til udendørsbrug fås den i olieret teak. Astral fremstilles desuden som en lige bænk.

1111 - Astral
Bookmark and Share

1610 - Gallery

Design: Hans Sandgren Jakobsen
Model: 1610 - Gallery

Udførelse: Hans Sandgren Jakobsens prisbelønnede Gallery blev oprindelig tegnet i 1998 til Kunstforeningen i København og var tænkt som en skammel, de besøgende kunne sidde og nyde malerierne på. Gallery, der i dag sælges over hele verden, er smuk i sin skulpturelle enkelhed. Bag den minimalistiske form ligger imidlertid en banebrydende teknik, som har gjort det muligt at formbøje finer i flere dimensioner. Gallery fås i valnød og sortlakeret ask. Flere taburetter kan kobles sammen og danne en bænk, som man kan sidde på fra begge sider.

1610 - Gallery
Bookmark and Share

3171

Design: Børge Mogensen
Model: 3171

Udførelse: Let og markant bænk med polstret sæde, som er en del af en møbelserie, Børge Mogensen designede i perioden 1956-1962. Møbelserien, der også omfatter et spisebord (6284) og en stol (3236), er karakteriseret ved en robust enkelhed, der inviterer til daglig brug. Møblerne er et oplagt valg til det moderne spisekøkken, hvor der både er brug for et smukt design og en høj slidstyrke. Bænken kan leveres i eg og kirsebær med polstret sæde betrukket med læder eller stof.

3171
Bookmark and Share

3530 - Billund Bænk

Design: Nanna Ditzel
Model: 3530 - Billund Bænk

Udførelse: Billund-bænken er tegnet til den internationale lufthavn i Billund, Danmark. Den er en videreudvikling af Icon-stolen (2650) fra 2002, hvis skulpturelle og organiske udtryk er kendetegnende for Nanna Ditzels design. De rummelige, runde siddepladser er polstrede og nemme at udskifte. Det enkle understel er i glasblæst rustfrit stål. Bænken fremstilles med tre eller fire sæder og kan kobles.

3530 - Billund Bænk
Bookmark and Share

PP266 Kinabænk

Design: Hans J. Wegner
Model: PP266 Kinabænk

Udførelse: Bænken er oprindeligt tegnet i 1946 til Fritz Hansen af Hans J. Wegner. Den kom dog først i produktion i 1991 hos PP Møbler.

Ligesom kinastolene PP 56 og PP 66 er bænken et udfordrende stykke snedkermæssigt arbejde pga. det lange, bærende træelement. Det var således først med den nyeste stukningsteknik, at det blev muligt at lave en produktionsbar version.

Bænken er fuldkommen identisk med Wegners berømte kinastol, den er blot udvidet fra stoleformatet.

PP266 Kinabænk
Bookmark and Share

620 Bench

Design: Rolf Benz
Model: 620 Bench

Udførelse: Se PDF

620 Bench
Bookmark and Share

EJ 2800 Seesaw

Design: Louise Campbell
Model: EJ 2800 Seesaw

Udførelse: Med tydelige referencer til barndom lægger Louise Campbells Seesaw op til leg og dialog.

Typisk for Louise Campbells formsprog har vippen et skær af drømme og magi over sig. Den overraskende form udfordrer normale forestillinger om polstrede møbler og tilbyder funktioner, som man ikke forbinder med indretning. Erik Jørgensens Seesaw egner sig til brainstorm og uformel snak. Dialog opstår naturligt, da man skal være to for at finde balancen på Erik Jørgensens Seesaw, og der er ikke langt til smilet, når først man har sat sig til rette.

Type: Vippe.
Polstring: Koldskum.
Betræk: Fast
Kan ikke betrækkes med Alcantara og læder.

EJ 2800 Seesaw
Bookmark and Share

Model 63 B

Design: N.O. Møller
Model: Model 63 B

Udførelse: Træsorter : Teak, eg, kirsebær, bøg, ahorn og valnød

Sæde : Med papirflet natur el. sort. Med stof. Med læder/kunstlæder

Mål : Bredde : 90 cm. Dybde : 40 cm. Højde : 46 cm.
Sædehøjde : 46 cm. Sædedybde : 40 cm.
 
Model 63 B
Bookmark and Share

Model 63 A

De