Erik Jørgensen

Producenten Erik Jørgensen er kendt for ikonerne Corona og Oxchair.


Lige siden Erik Jørgensen for over 50 år siden byggede sit lille værksted i Svendborg, har møbelproduktionen i hans navn været båret af nysgerrig søgen efter nye udtryksformer forankret i respekten for det gode håndværk. Erik Jørgensens ånd er i dag lige så levende som i 1954 og drivende for Erik Jørgensens Møbelfabriks arbejde.

Erik Jørgensen kombinerede sine håndværksmæssige færdigheder og sin gode materialeforståelse med nye funktionalistiske designtendenser. Erik Jørgensen var meget ambitiøs, og i kraft af sit udsædvanlige drive lykkedes det ham på få år at skabe en velrenommeret møbelpolstervirksomhed i samarbejde med en gruppe dygtige håndværkere.

For Erik Jørgensen var det afgørende at være i konstant samspil med arkitekterne for der igennem at skabe den rigtige blanding af form, funktion og kvalitet. Det var Erik Jørgensens grundtanke, at hans føling med markedet og håndværket kombineret med formgivernes kreativitet var nøglen til populære design møbler.

Nytænkning hos Erik Jørgensen Møbelfabrik har altid været forankret i et ufravigeligt krav om kun at bruge materialer, der opfylder de højeste krav på markedet. Gennem de seneste årtier har virksomheden, Erik Jørgensen, etableret en række langvarige arbejdsrelationer med de bedste underleverandører af stål, læder, træ og skum. Langt de fleste producenter er danske, og de er i konstant dialog med Erik Jørgensen Møbelfabrik om produktionsmetoder, materialevalg og konstruktioner.

På den måde sikres fornyelse og kvalitet. På den måde sikres perfektion og provokation.
Erik Jørgensen
EJ 2 Eyes | EJ 5 Corona | EJ 11 Donna | EJ 20 | EJ 40 | EJ 47 Shel | EJ 50 | EJ 51 | EJ 56 | EJ 60 | EJ 65-66-67-68 | EJ 70 | EJ 72 |
EJ 80
 | EJ 96 Apollo | EJ 100 Oxchair | EJ 141-144 | EJ 142 Waves | EJ 200EJ 205 Flamingo | EJ 205-220 borde | EJ 210 Pearl | 
EJ 220-270 | EJ 250EJ 315 | EJ 450 Delphi | EJ 500 Omega | EJ 600EJ 660 | EJ 800 Rotor | EJ 900 Pipeline | EJ 900 Cobra |
EJ 934-935
| EJ 1000 OasisEJ 2400 Scala | EJ 2500 Orca | EJ 2800 Seesaw | EJ 3000 Garfa |

EJ 450 Delphi

Design: Hannes Wettstein
Model: EJ 450 Delphi

Udførelse: Erik Jørgensens Delphi er rummelig og har en spændende dynamik i opbygningen accentueret af raffinerede detaljer. Erik Jørgensens Delphi består af 11 moduler. Møblet appellerer primært til bolig-markedet i kraft af to dybder i sædet og løse puder. Asymmetrien i de forskellige sædedybder modsvares i ryg- og armlæn, hvor der ligeledes opereres med to tykkelser.
Det er således ikke kun kroppen, der stimuleres, men også øjet, der betragter.
Til serien hører diverse accessories bl.a. en bakke til det tykkeste ryg- og armlæn, en løs plaid, puffer i flere størrelser og et petplace, så også familiens firbenede medlemmer kan være med.

Erik Jørgensens Delphi fås både med træben og stålben.

EJ 450 Delphi
Bookmark and Share

EJ 315

Design: Erik Ole Jørgensen
Model: EJ 315

Udførelse: Med sit stramme og dog indbydende snit udstråler Erik Jørgensens EJ 315 dansk design og møbelhåndværk. Det fornemme træstel understøtter en slank hynde-struktur, der får liv og dybde fra de mange hæftede knapper. Erik Jørgensens EJ 315 fremstår myndig og rolig. I stof-udgaverne med Erik Jørgensens klassiske tekstiler, er præcisionen i tilskæringen synlig i overgangene på hyndernes flader. Erik Jørgensens EJ 315 blev hurtigt kendt som den ultimative danske stofsofa i høj kvalitet. Den er designet af møbelarkitekten Erik Ole Jørgensen (1925 - 2002), hvis enkle, funktionelle møbler har placeret ham blandt de bedste danske møbeldesignere.

Type: Stol, 2-personers og 3-personers sofa med knapper i alle puder.
Puder: Koldskum.
Betræk: Fast på stel.
Aftageligt på puder, hvis knapper fjernes.
Sokkel:
Bøg og eg: Ubehandlet eller lakeret.
Kirsebær, Mahogni. Malet eller specialbejdset sokkel mod tillæg.

EJ 315
Bookmark and Share

EJ 50

Design: EJ Designteam
Model: EJ 50

Udførelse: Erik Jørgensens EJ 50 er et minimalistisk og kompakt møbel. Polstringen er præcist tegnet op af markante stikninger, og et fint mat-forkromet understel bærer og understreger det kubistiske desgin. Den fastpolstrede ryg og de stramme sædehynder gør modellen særdeles velegnet til opholdsområder i offentlige rum og private hjem, hvor enkelhed i indretning og design er i høj-sædet. Erik Jørgensen modellen har i kraft af materialevalg og design et fint samspil med moderne arkitektur. En model man sidder pænt og ordentligt i. Erik Jørgensen modellen fås i flere sofastørrelser og som veldimensioneret clubchair.

Type: 2-personers og 3-personers sofa.
Puder: Standard: dunvår.
Alternativ: Dacron.
Betræk: Fast på stel. Aftagelig på puder.
Ben: Rustfrit stål

EJ 50
Bookmark and Share

EJ 65/66

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 65/66

Udførelse: Sofabord som bl.a. matcher EJ 60.

Bordplade: Granit, Windsor white eller sort granit.
Stel: Matforkromet stål med satinfinish.

EJ 65/66
Bookmark and Share

EJ 5 Corona

Design: Poul M. Volther
Model: EJ 5 Corona

Udførelse: Erik Jørgensens Corona er designet af Poul M. Volther (1918-2001) og blev mødt med begejstring, da den blev præsenteret i 1964. Siden tilblivelsen har stolen været brugt i en lang række modeserier, film og musik-videoer. Erik Jørgensens Corona blev brugt af Europas statsledere under EU topmødet i København i december 2002.

En sjælden kombination af organisk udståling og teknisk kølighed. Dens fire fuldpolstrede skaller understøtter kroppen optimalt og har tydelige referencer til den menneskelige anatomi med rygsøjle og ribben. I kraft af sin svævende opdeling er Erik Jørgensens Corona transparent og glider ind som en del af rummet.

Type: Lænestol med drejefod
EJ 5F: Fodskammel
Polstring: Formstøbt skum
Betræk: Fastpolstret
Stel: Matforkromet fjederstål

EJ 5 Corona
Bookmark and Share

EJ 205 Flamingo

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 205 Flamingo

Udførelse: Foersom & Hiort-Lorenzens Flamingo blev præsenteret på møbelmessen i Bella Center i 2003 og har på kort tid etableret sig som en meget populær stol til både erhverv og bolig. Stolen er en svungen formskal balanceret på en tynd trådfod, og med sine fine linier er Erik Jørgensens Flamingo noget af det ypperste, moderne polstrings-teknik kan frembringe. Skallerne i sæde og ryg er uhørt slanke og skarpt tegnede. Udviklingen af formstøbte selvbærende emner gør det muligt at spænde sæde- og rygstykker på et let stel og skabe en stol med et elegant udtryk. Erik Jørgensens Flamingo udstråler friskhed og modernitet med fine hentydninger til fuglens vingefang.

Type: Polstret stol.
Polstring: Formstøbt skum.
Betræk: Fast.
Ben: Rustfrit stål.

EJ 205 Flamingo
Bookmark and Share

EJ 72

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 72

Udførelse: Konferencebord til EJ 80.

Bordplade: Bøg, ahorn, kirsebær eller mahogni fineret på 30 mm plade. Massive træ-kanter, 2-delt plade for mulig udvidelse.
Stel: Matforkromet stål.

EJ 72
Bookmark and Share

EJ 2 Eyes

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 2 Eyes

Udførelse: Eyes er Erik Jørgensens nye lette polstrede stol (2007) designet af arkitektduoen Foersom og Hiort-Lorenzen. Stolen i formstøbt koldskum er alsidig i sin anvendelse og kan bruges både i erhvervsregi og privat bl.a. som mødestol, eksklusiv spisebordsstol og i enhver form for offentlige og private opholdsarealer. Den proportionelt flotte og slanke stol er kunstfærdigt fikseret på en stålfod. De to knapper i stolens ryg minder om øjne, deraf navnet ”Eyes.”

Type: polstret stol
Polstring: Formstøbt koldskum
Betræk: Fastpolstret
Stel: stål

EJ 2 Eyes
Bookmark and Share

EJ 11 Donna

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 11 Donna

Udførelse: Foersom & Hiort-Lorenzens Donna er en lille feminin stol, der kan klædes af og på. Ryggen er den spinkleste polsterkonstruktion, det var muligt at lave i 1991. Erik Jørgensens Donna er med hensyn til komfort som en armstol, blot uden arme. Den er skabt til bevægelse og frihed, når man drejer og bevæger sig i stolen, fungerer ryggen som armlæn og støtte.

Type: Polstret stol
Polstring: Formstøbt koldskum.
Betræk: Komplet aftageligt.
Ben: Højglans- eller matforkromet stål.
Bemærk: Ved anvendelse af læder eller uelastiske stoffer vil der være 2 syninger i ryggen.

EJ 11 Donna
Bookmark and Share

EJ 51

Design: EJ Designteam
Model: EJ 51

Udførelse: Erik Jørgensens EJ 51 er en petit loungechair, der matcher Erik Jørgensens jubilæumsmodel EJ 50, men også står flot for sig selv. Erik Jørgensens  EJ 51 er er minimalistisk og kompakt møbel.
Polstringen er præcist tegnet op af markante stikninger, og et fint matforkromet understel bærer og understreger det kubistiske design. Den fast-polstrede ryg og de stramme sædehynder gør modellen særdeles velegnet til opholds-områder i offentlige rum og private hjem, hvor enkelhed i indretning og design er i højsædet. Erik Jørgensen modellen har i kraft af materialevalg og design et fint samspil med moderne arkitektur. 

Type: Stol.
Puder: Standard: dunvår.
Alternativ: Dacron.
Betræk: Fast på stel. Aftagelig på puder.
Ben: Rustfrit stål

EJ 51
Bookmark and Share

EJ 70

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 70

Udførelse: Ny-klassikeren Partner (1992) opfylder som loungechair ønsket om lethed kombineret med stor komfort. Stellets konstruktion i mat forkromet stål får det til at se ud som om den brede ryg bliver båret på amlænene og næsten svæver.
Erik Jørgensens Partner er en eksklusiv loungechair og konferencestol. Den er fast inventar på værelserne på Hotel Hilton ved Copenhagen Airport.

I konferenceudgaven fremstår Erik Jørgensens Partner som den optimale executive-stol og er blandt andet valgt til mødelokalerne i Danske Banks Finanscentre.

Type: Polstret stol
EJ 70-U uden arm. EJ 70-B med bøjle-arm. EJ 70-R med rørarm.
Polstring: Formstøbt koldskum
Betræk: Fast
Ben: Matforkromet stål med fjedertilbageløb
Armlæn: EJ 70-R leveres med standard læder, Comfort eller Alcantara.

EJ 70
Bookmark and Share

EJ 80

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 80

Udførelse: Ny-klassikeren Partner (1992) opfylder som loungechair ønsket om lethed kombineret med stor komfort. Stellets konstruktion i mat forkromet stål får det til at se ud som om den brede ryg bliver båret på amlænene og næsten svæver.

Erik Jørgensens Partner er en eksklusiv loungechair og konferencestol. Den er fast inventar på værelserne på Hotel Hilton ved Copenhagen Airport.
I konferenceudgaven fremstår Erik Jørgensens Partner som den optimale executive-stol og er blandt andet valgt til mødelokalerne i Danske Banks Finanscentre.

EJ 80
Bookmark and Share

EJ 96 Apollo

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 96 Apollo

Udførelse: Med sine to identiske linseformede dele i sæde og ryg lever Erik Jørgensens Apollo op til sit navn og leder tankerne hen på en rumkapsel. Stolens karakteristiske kræmmerhuseffekt indbyder til et trygt hvil. Forfra ses, at sæde og ryg er tyndest på midten, det øger komforten og understreger linseformen. Erik Jørgensens Apollo er født af ønsket om en stol, der kombinerer den lette skalkonstruktion med siddekomforten i en tungere hvilestol. Erik Jørgensens Apollo bruges i mange udfordrende indretninger, blandt andet Statens Museum for Kunst.

Type: Polstret stol.
Polstring: Formstøbt skum.
Betræk: Fast.
Sokkel: Rustfrit stål med returløb.

EJ 96 Apollo
Bookmark and Share

EJ 100 Oxchair

Design: Hans J. Wegner
Model: EJ 100 Oxchair

Udførelse: Erik Jørgensens Oxchair designet af Hans J. Wegner (1914). Som flere andre møbler, der i dag har klassikerstatus, var Erik Jørgensens Oxchair forud for sin tid, da den blev præsenteret i 1960. Med overlegne håndværksmæssige færdigheder havde Wegner skabt en meget krævende konstruktion.

I 1989 vakte Erik Jørgensen og Hans J. Wegner i fællesskab Oxchair til live. Erik Jørgensens Oxchair fremstår i dag som en skulpturel, spændstig og maskulin manifestation af det bedste i dansk møbeldesign. Et organisk, fuldpolstret møbel, der fremstår som formet ud af én blok.

Type: Lænestol og fodskammel.
Polstring: Formstøbt koldskum.
Betræk: Fast med keder ved arm og nakkestøtte. Til keder og bakker i læder leveres kun standardlæder.
Sokkel: Forkromet stål.

EJ 100 Oxchair
Bookmark and Share

EJ 141/144 bænk

Design: Hans J. Wegner
Model: EJ 141/144 bænk

Udførelse: Med sin store, vandette flade, den blanke underside af sort glasfiber og sit transparanete stel får Erik Jørgensens EJ 144 et let udtryk som en membran, der adskiller himmel og jord.
Erik Jørgensens EJ 144 (One for four) er tegnet af Anne-Mette Jensen og Morten Ernst. I dag indgår den i flere lobbyer og halls som afslappende oaser på avancerede europæiske designerhoteller.

Type: Polstret bænk.
Polstring: Pantéraskum.
Betræk: Fast.
Sokkel: Forkromet eller sortlakeret stål.

EJ 141/144 bænk
Bookmark and Share

EJ 142 Waves

Design: Anne Mette Jensen og Morten Ernst
Model: EJ 142 Waves

Udførelse: Navnet siger det hele.

En formfuldendt skulpturel manifestation. Waves vandt Erik Jørgensen Møbelfabriks første designkonkurrence i 1994. Konkurrencen blev udskrevet i anledningen af virksomhedens 40 års jubilæum. Anne-Mette Jensen og Morten Ernst indledte deres samarbejde med at deltage i og altså vinde konkurrencen.

Dengang var de stadig studerende på Kunstakademiets Arkitektskole, siden har de dannet par professionelt.

Type: Polstret hvilemøbel for 2 personer.
Polstring: Koldskum.
Betræk: Fast.
Sokkel: Sort lakeret glasfiber.

EJ 142 Waves
Bookmark and Share

EJ 210 Pearl

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 210 Pearl

Udførelse: Med Pearl har Foersom & Hiort-Lorenzen skabt en lænestol i særklasse. Det elegante udtryk og de fine linier fremhæver stolens æstetiske element og understreger designernes sans for detaljen. Frem for alt er det stolens funktionalitet, der er i centrum. Den høje ryg og stolens vippefunktion giver sammen med de polstrede armlæn en fantastisk siddekomfort.
Erik Jørgensens Pearl er velegnet som loungechair og især som tv- eller lænestol i hjemmet.

EJ 210 Pearl
Bookmark and Share

EJ 220/270

Design: Erik Jørgensen
Model: EJ 220/270

Udførelse: Med sine smalle armlæn og relativt lave højde har Erik Jørgensens EJ 220 en let, blød og skødesløs fremtoning. De store, fyldige hynder udstråler overskud, komfort og hjemlig hygge. En af de ting, der optog Erik Jørgensen i de sene 1960'ere, var, hvordan man kunne redefinere sofaens formsprog og gøre det populære dagligstuemøbel til en æstetisk nydelse med god komfort. Resultatet af Erik Jørgensens overvejelser blev kassesofaen EJ 220, som siden sin introduktion i 1970 har dannet skole for sofadesigns i Danmark.

Type:
EJ 220-2 og 3: 2-personers sofa og 3-personers sofa med korte puder.
EJ 220-2L og A: 2,5-personers og 3-personers sofa med 2 lange puder.
EJ 270: Tilsvarende (+ 2 cm på længde).
Puder: Standard: Dunvår.
Alternativ: Dacron.
Armpude: Spidspude eller pude med bund.
Betræk: Fast påstel. Aftageligt på puder. Komplet aftageligt mod tillæg.
Ben: Bøg, mahogni, krom.

EJ 220/270
Bookmark and Share

EJ 800 Rotor

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 800 Rotor

Udførelse: Med Erik Jørgensens Rotor har Foersom & Hiort-Lorenzen formået at kombinere en høj grad af funktionalitet med smukke former. Afhængig af placeringen af de to separate rygdele forvandler Erik Jørgensens Rotor sig fra en tosædet sofa til en tête-à-tête sofa eller chaiselong. I lukket tilstand gør de høje ryglæn Erik Jørgensens Rotor til et privat møbel, der imidlertid også kan indbyde til dialog, når ryggen åbnes op.

Type: Chaiselong og lille 2-oersoners sofa med ovalt sæde og drejbare rygge.
Polstring: Formstøbt koldskum.
Betræk: Fast. Bør være tæt-vævet.
Stel: Forkromet stål.
Tilbehør: Lændepude EJ 800-C i stof eller standardlæder.

EJ 800 Rotor
Bookmark and Share

EJ 900 Pipeline

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 900 Pipeline

Udførelse: Erik Jørgensens Pipeline er en visuel kraftpræstation af Foersom & Hiort-Lorenzen og var et voldsomt statement på erhvervsmarkedet ved introduktionen i 1984.

Det modulopbyggede venterumssystem rummer et overvældende antal kombinationsmuligheder. Udtrykket er på en gang organisk og strømlinet, og Erik Jørgensens Pipeline er konstant udfordrende for det nysgerrige sind.

Type: Modulsystem med elementer og mellemborde.
Polstring: Formstøbt koldskum.
Betræk: fast.
Understel: sortlakeret.
Benbøjler: Forkromet eller formstøbt aluminium.

EJ 900 Pipeline
Bookmark and Share

EJ 900 Cobra

Design: Foersom og Hiort-Lorenzen
Model: EJ 900 Cobra

Udførelse: Stol der matcher Erik Jørgensens EJ 900 Pipeline.

EJ 900 Cobra
Bookmark and Share

EJ 2800 Seesaw

Design: Louise Campbell
Model: EJ 2800 Seesaw

Udførelse: Med tydelige referencer til barndom lægger Louise Campbells Seesaw op til leg og dialog.

Typisk for Louise Campbells formsprog har vippen et skær af drømme og magi over sig. Den overraskende form udfordrer normale forestillinger om polstrede møbler og tilbyder funktioner, som man ikke forbinder med indretning. Erik Jørgensens Seesaw egner sig til brainstorm og uformel snak. Dialog opstår naturligt, da man skal være to for at finde balancen på Erik Jørgensens Seesaw, og der er ikke langt til smilet, når først man har sat sig til rette.

Type: Vippe.
Polstring: Koldskum.
Betræk: Fast
Kan ikke betrækkes med Alcantara og læder.

EJ 2800 Seesaw
Bookmark and Share