Finn Juhl

Anerkendt Møbelarkitekt Finn Juhl blev uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole 1930-1934 og virkede som lærer ved Skolen for Boligindretning 1945-1955.


Finn Juhl høstede stor anerkendelse i Danmark og internationalt for sit organiske, skulpturelle formsprog og for det frugtbare samarbejde med snedkermester Niels Vodder, der resulterede i banebrydende metoder og teknikker for fremstilling af teaktræsmøbler.

Finn Juhls møbler er kendetegnet ved en udpræget fornemmelse for materialets iboende kvaliteter.

Af kendte værker kan nævnes:
1940 Pelikanstolen
1941 Poeten (sofa)
1949 Høvdingestolen
Finn Juhl
Modeller: Poeten - Pilikanstolen - Høvdingestolen 
Producent:  One Collection

Høvdingestolen

Design: Finn Juhl
Model: Høvdingestolen og bakkebord

Udførelse: Høvdingestolen, der er tegnet i 1949, er i dag et ikon indenfor dansk møbelkunst. Høvdingestolen er i sig selv et rum fuld af symboler inspireret af fremmede kulturers våben og brugsting. I dag fremstår stolen som et særdeles fornemt møbel, fremstillet af kun de allerbedste snedkere i udvalgt teak eller valnød. Stolen polstres med læder. Bakkebordet er tegnet i 1965. Stel i børstet rustfri tråd med vendbare bakker i farvet højglans laminat med massiv trækant.

Bakkebordet er tegnet i 1965. Stel i børstet rustfri tråd med vendbare bakker i farvet højglans laminat med massiv trækant.

Høvdingestolen
Bookmark and Share

Model 137

Design: Finn Juhl
Model: Model 137

Udførelse: Model 137 er også kaldet Den Japanske Model tegnet i 1953, da serien er inspireret af Miajima vandporten uden for Hiroshima. Serien består af lænestol, fodskammel samt sofa til 2 og 3 personer. Udført i en meget flot finish med håndsyet betræk og stel i valnød eller eg. Den er lav, men har alligevel en glimrende komfort.

Model 137
Bookmark and Share

Model 45

Design: Finn Juhl
Model: Model 45

Udførelse: Finn Juhl var pionér inden for dansk design. I 1945 tegnede han denne fantastiske lænestol, der som den første helt brød med traditionen, idet han frigjorde sæde og ryg fra stellet. Resultatet var et let, elegant og pirrende udtryk, der kom til at karakterisere og verdensberømme Finn Juhl som en enestående designer. Model 45 fremstilles i en højeste snedkerkvalitet i udsøgte træsorter og polstret med læder eller stof.

Model 45
Bookmark and Share

Model 500

Design: Finn Juhl
Model: Model 500

Udførelse: 500 serien er tegnet i 1958 til France og Søn, der fremstillede mange af Finn Juhls mere industrielt fremstillede møbler.

Serien var primært tiltænkt 137 serien - og de kan nu sættes sammen igen.

500 serien har en flot finish med lækre detaljer og fremstilles i teak og valnød.

Model 500
Bookmark and Share

Model 57 & Ross

Design: Finn Juhl
Model: Model 57 & Ross

Udførelse: 57éren blev præsenteret første gang i Tivoli i 1957 og mere end 40 år gik inden Finn Juhls outrerede design fandt nåde for verdens øjne. I dag produceres denne komfortable møbelskulptur med håndflettet fjederindlæg og polstret med stof eller læder. Ben i børstet rustfrit stål med trætå. Ross sofabordet blev tegnet til professor Alf Ross i 1948. Udført i børstet rustfrit stål med finéret bordplade med rustfri oval og tilhørende vase.

Model 57 & Ross
Bookmark and Share

Model 4600 + 4850

Design: Finn Juhl
Model: Model 4600 + 4850

Udførelse: Sofaen 4600 er tegnet i 1946 for et lille polstermøbelfirma ved navn Carl Brørup. Det var den periode hvor Finn Juhl var meget inspireret af den moderne kunst med Picasso, Henry Moore og speciet Hans Arp, hvis træskulpturer inspirerede ham livet igennem.

Til sofaen tegnede han et lille øjeformet sofabord 4850 med blank bordplade og som altid fuld af lækre detaljer.

Sofaen er fuldpolstret og håndsyet med ben i teak, valnød eller eg. Sofabordet er i enten teak eller valnød med bordplade i højglans laminat.

Model 4600 + 4850
Bookmark and Share

Pelikan

Design: Finn Juhl
Model: Pelikan

Udførelse: Pelikanen er et vidunderligt stykke design, der afkræver betragteren en holdning. Den organiske form er et godt eksempel på Finn Juhls stærke inspiration af den moderne frie kunst. Pelikanen er, typisk for Finn Juhl, meget komfortabel og fremstillet efter bedste håndværkertradition med håndsyet betræk. Ben fås i flere træsorter.

<