Louise Campbell

Arkitekten Louise Campbell er dansk møbeldesigns nye, lysende komet.


Louise Campbell er industriel designer fra Danmarks Designskole. Er især kendt for sine møbler. Louise Campbell er blandt meget andet blevet valgt til årets designer 2005 af Bo Bedre. Louise Campbell har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og Finn Juhls arkitekturpris.

1995 Afgang fra Danmarks Designskole, linjen for Industrielt Design. 1992 Bsc (Hons) i Furniture Manifacture & Innovation fra London College of Furniture.
Louise Campbell
Modeller: Campbell - Collage
Producent: Louis Poulsen

Campbell 210

Design: Louise Campbell
Model: Campbell 210

Udførelse:
 Campbell 210 er designet af Louise Campbell i 2007 og er en udvidelse af Campbell familien. Campbell 210 er en nedskalering af Campbell 275, som blev lanceret i 2004. Den blev første gang vist på en udstilling på møbelmessen i København i 2004 sammen med 15 andre lampeeksperimenter, som på prototypeniveau gav forskellige bud på nye måder at fortolke lys på. Campbell pendlen var den første af Louise Campbells lamper, der blev sat i produktion. Louise Campbell har i sit arbejde med lys og lamper hele tiden været meget optaget af dagslyset. Intentionen med Campbell pendlen er derfor at imitere dagslyset. Sagt af Louise Campbell: "Den mest iøjnefaldende kontrast mellem dagslys og kunstigt lys er, at naturen kun har én lyskilde, og at man aldrig ser direkte ind i lyskilden. Vores opfattelse af lys er baseret på utallige lag, som naturen har skabt, og som filtrerer og reflekterer lyset". Det er disse betragtninger, som er integreret i designet af Campbell. 


Materiale: Mundblæst klart glas med sandblæste striber.
Dimension: Diameter 210mm, højde 284mm.

Energiklasse: A+ - E

Campbell 210
Bookmark and Share

Campbell 275

Design: Louise Campbell
Model: Campbell 275

Udførelse:
 Campbell 275 er designet af Louise Campbell og lanceret i 2004. Den blev første gang vist på en udstilling på møbelmessen i København i 2004 sammen med 15 andre lampeeksperimenter, som på prototypeniveau gav forskellige bud på nye måder at fortolke lys på. Campbell pendlen var Louise Campbells første lampe, som blev sat i produktion.  Louise Campbell har i sit arbejde med lamper hele tiden været meget optaget af dagslyset. Intentionen med Campbell pendlen er derfor at imitere dagslyset. Sagt af Louise Campbell: "Den mest iøjnefaldende kontrast mellem dagslys og kunstigt lys er, at naturen kun har én lyskilde, og at man aldrig ser direkte ind i lyskilden. Vores opfattelse af lys er baseret på utallige lag, som naturen har skabt, og som filtrerer og reflekterer lyset". Det er disse betragtninger, som er integreret i designet af Campbell.

Materiale: Mundblæst klart glas med sandblæste striber.
Dimension: Diameter 275mm, højde 371mm.

Energiklasse: A+ - E

Campbell 275
Bookmark and Share

Collage 450/600

Design: Louise Campbell
Model: Collage pendel 450/600

Udførelse: 

Collage 450 er designet af Louise Campbell i 2009 og er en udvidelse af Collage familien. Collage 450 er en nedskalering af Collage 600, som blev lanceret i 2005. Collage blev første gang vist på en udstilling på møbelmessen i København i 2004 sammen med Campbell pendlen og 14 andre lampeeksperimenter, som på prototypeniveau gav forskellige bud på nye måder at fortolke lys på. Louise Campbell har i sit arbejde med lamper hele tiden været meget optaget af dagslyset. Intensionen med Collage pendlen er derfor at imitere det mest ægte lysudtryk, som kan opleves, nemlig dagslyset. I Collage udvides antal af lag og mønsteret, lys og skygge bliver en mere konkret efterligning af det ukontrollerbare lys i naturen.

Farver: Snow white (hvid), hotlips (pink) eller smoke screen (røgfarvet) Lemion (gul), Juicy orange (orange)

Energiklasse: A+ - E

Collage 450/600
Bookmark and Share

EJ 2800 Seesaw

Design: Louise Campbell
Model: EJ 2800 Seesaw

Udførelse: Med tydelige referencer til barndom lægger Louise Campbells Seesaw op til leg og dialog.

Typisk for Louise Campbells formsprog har vippen et skær af drømme og magi over sig. Den overraskende form udfordrer normale forestillinger om polstrede møbler og tilbyder funktioner, som man ikke forbinder med indretning. Erik Jørgensens Seesaw egner sig til brainstorm og uformel snak. Dialog opstår naturligt, da man skal være to for at finde balancen på Erik Jørgensens Seesaw, og der er ikke langt til smilet, når først man har sat sig til rette.

Type: Vippe.
Polstring: Koldskum.
Betræk: Fast
Kan ikke betrækkes med Alcantara og læder.

EJ 2800 Seesaw
Bookmark and Share