Montana

Firmaet Montana blev stiftet af Peter J. Lassen i 1982.


Efter at have arbejdet hos Fritz Hansen i en årrække var der behov for nye udfordringer. Gennem samarbejde med arkitekterne Arne Jacobsen, Verner Panton, Jørn Utzon og Piet Hein havde Peter Lassen skærpet sin sans for form, farve, funktion og arkitektur.

Det materialiseredes i den helt anderledes og nyskabende ide, der i dag hedder Montana.

Prøv også Montana's tegneprogram "Designed by you" her. 

Følg med og se inspirations billeder fra Montanas univers i nedenstående afsnit. Læs ligeledes her om virksomhedens tanker og filosofi.
Montana
Montana farver | Montana inspiration | Montana Motrerey | Montana Skyline og Skyline Bordline | Montana spejleMontana Mini | Montana Café | Montana VP trådreol | Montana Panton One stole | Montana Bachelor | Montana Wardrobe | Montana tv hi-fi | Montana bag kulisserne

Farver

Design: Peter Lassen

Model: Montana farver

Udførelse: Mennesket ønsker frihed og kreativ udfoldelse. Derfor er Montana udformet som et system, du selv kan kombinere på uendeligt mange måder. Det er Montanas ønske at skabe en bedre hverdag for mennesker i boligen og på arbejdspladsen, med udgangspunkt i høje krav til funktion, æstetik, miljø, økonomi og etik. 

Montana har arbejdet aktivt med miljøet gennem mange år. Hensynet til naturen, medarbejderne, brugerne og fremtiden kræver, at vi til stadighed er bevidste om og arbejder med alle tænkelige relationer til miljøet.

I foråret 2007 har vi nået en milepæl i miljøarbejdet, idet vi i produktionen er overgået fra syrehærdende til vandbaseret lak. Den vandbaserede lak har Montanas kendte visuelle finish og holdbarhed, og der opleves ingen forskel i gengivelsen af de 42 farver.

Vandbaseret lak giver stort set ingen afdunstning af opløsningsmidler og slet ingen formaldehyd, hvilket betyder en revolutionerede forbedring af indeklimaet, når Montana benyttes i indretningen af hjemmet og arbejdspladsen. Opløsningsmidler nedbryder ligesom CO2 ozonlaget og med en reduktion i udledningen af opløsningsmidler fra 100 til 5 tons yder Montana således sit bidrag til nedbringelse af den globale opvarmning.

Miljøledelsessystemet på Montana har siden den 12. marts 2004 været certificeret efter ISO 14001 standarden. 

Se Montanas farver her

Se Montanas 7 farve familier her

Farver
Bookmark and Share

Inspiration

Design: Peter Lassen

Model: Inspiration

Montana er muligheder for at indrette dit rum, som du vil have det, give nyt liv til dine yndlingsting og lege med farver. Realiser din personlige idé med skillevægge, hylder, skuffer, bakker, skydelåger, led-lys eller.....

Materiale/varianter:
Montana's opbevaringssystem består af 42 grundmoduler, der kan indrettes efter behov. Hoved modulet er 69,6x69,6cm, og alle øvrige moduler er afledt af dette. Grund modulerne findes i 4 dybder, 20,30,38 og 46,8cm. Montana opbevaringssystem fremstilles i 12mm lakeret MDF plade, i 4 dybder,i 29 lakfarver og specialoverflader.
 
Se inspirations billeder her

Inspiration
Bookmark and Share

Monterey

Design: Peter Lassen
Model: Montana Monterey

Monterey er et fleksibelt bord- og bænkesystem med mange funktioner i entreen, stuen, sove- eller børneværelset. Monterey kan bruges som sofabord med hylde, TV-bord, indskudsborde, sengeborde, base for Montana moduler eller bord på hjul. Sæt forskellige højder og farver sammen, så du skaber dit helt eget udtryk.

Materiale / varianter:
Monterey er udført i 30mm MDF plade og leveres i alle Montana's 42 lakfarver. Montana leveres i 5 længder, 3 dybder og i valgfri højde fra 10cm til 110cm. Monterey kan udstyres med hjul samt hylder til f.eks. blade og dvd afspiller.

Se mere om Monterey her

Monterey
Bookmark and Share

Skyline og Skyline Bordline

Design: Peter Lassen
Model: Montana Skyline og Skyline Bordline

Skyline og Skyline Bordline er lette hylder og borde, der svæver på væggen i en diskret aluminiumsskinne. Skyline findes i mange længder og dybder og kan anvendes til alt det, man gerne vil have stående fremme og til skriveplads - alene eller sammen med Montana moduler. Brug de svævende hylder som afsætningsplads eller opbevaring af inspirationsmagasiner eller og bøger i kreative rum. Den svævende Bordline er perfekt til et let skrivebord i familie rummet eller hjemmekontoret.

Materiale/varianter:
Skyline hylder udføres i 16mm MDF plade, der leveres i alle Montana's lakfarver eller som 12mm hylde i klart/satineret glas. Skyline hylder i klart glas leveres desuden i jernfattigt glas, lakeret i et udvalg af Montana's lakfarver. Den diskrete vægskinne er udført i eloxeret aluminium. Vægskinnen kan desuden leveres pulverlakeret i 7 forskellige farver. Skyline findes i 5 længder og 4 dybder. Bordline er Skylines storesøster i laminat i 8 forskellige farver, og findes i dybde 60cm og 80cm i forskellige længder.

Se mere om Skyline og Skyline Bordline her

Skyline og Skyline Bordline
Bookmark and Share

Spejle

Design: Peter Lassen
Model: Montana Spejle

Montana spejle kan bruges i flot sammenhæng med Montana opbevarings system. Spejle til entréen, soveværelset eller badeværelset. Brug spejlene alene eller sammen med moduler, klædeskabe Monterey eller Skyline. Kréer dit eget spejlkabinet ved at kombinere flere størrelser og leg med farverne på rammerne.

Materiale/varianter:
Spejlene fremstilles i 4mm sølvglasspejl på 12mm MDF plade med spejlramme på 12mm, i alle Montana's 42 lakfarver. Spejlene findes i 7 højder og 6 bredder.

Se mere om spejle her

Spejle
Bookmark and Share

MP Mini

Design: Peter Lassen
Model: Montana MP Mini

MP Mini bordene er ideelle til at skabe livlige farvespots i indretningen. Formsproget har tydelige referencer til Montanas øvrige bordserier og harmonerer med visionen om fleksibilitet og frihed i indretningen. De små borde er velegnede som sofaborde, sengeborde og småborde, der let kan flyttes rundt og placeres, hvor der er behov for en afsætningsplads. Bordene kan grupperes og der kan skabes personlig stil med alle Montanas 42 lakfarver, form og forskellige højder.

Materiale/varianter:
MP stellet er fremstillet i eloxeret aluminium, og krydsfoden i mat forkromet stål. Stel og krydsfod kan uden tillæg desuden leveres pulverlakeret i farvene Snow, China Red, Black, Anthracite, Royale og Green Tea. MP Mini bordplader leveres i 12mm MDF i alle Montana's 42 lakfarver - og i kompaktlaminat med sort kerne og top i samme farveudvalg som pulverlakerede stel.

MP Mini bordene findes i tre forskellige pladeformer: cirkulær, kvadratisk og ægformet, samt i fire standardhøjder. 35, 45,50 og 72cm.


Se mere om MP Mini her

MP Mini
Bookmark and Share

MP Café

Design: Peter Lassen
Model: Montana MP Café

MP står for ”multiple purpose” og de fleksible borde kan anvendes som skrive-, spise-, stue- eller køkkenbord. MP-Café lader sig højdejustere med en gaspatron, så det kan anvendes både stående og siddende. Bordene findes i flere udformninger, standardstørrelser og højder. Bordpladerne er i laminat, linoleum, aluminium eller finér. Bordene findes ligeledes med lakeret stel.

Materiale/varianter:
MP Café bordene findes i tre forskellige pladeformer. cirkulær, kvadratisk og ægformet og leveres i 5 standardhøjder. Derudover kan det med gas-højde justering indstilles fra 73cm til 114cm. Fødder er som standard pulverlakerede. Leveres også i mat krom mod tillæg. Ben profiler er udført i eloxeret aluminium. ben profil og fod kan desuden leveres pulverlakeret i farverne Snow, China Red, Black, Anthracite, Royale og Green Tea. Det er muligt at montere hjul under krydsfoden.

Bordpladerne findes i laminat, silk laminat, kompaktlaminat med sort kerne, linoleum og finér. Bordpladerne kan leveres med kanter i klarlakeret MDF eller med malede kanter i farver, der matcher standardoverfladerne. Finérretningen er altid på langs. Der kan være mindre forskelle i finéren. MP Café bordene tåler en belastning på maks. 20kg.Se mere om MP Café her

MP Café
Bookmark and Share

VP trådreol

Design: Verner Panton
Model: Montana VP trådreol

Verner Panton's lette og gennemsigtige tråd reoler indgår som luftige strukturer i stuen. Den forkromede stålreol med den industrielle formgivning kan bygges sammen til større reoler, eller stå og hænge for sig selv i mindre opsætninger. Den rå og samtidigt diskrete stålramme giver et let udtryk, der changerer i lyset og synes næsten at forsvinde i rummet. Tråd reoler kan bruges enkeltvis eller bygges sammen til opstillinger på gulv, væg eller til en let rumdeler.

Materiale/varianter:
Trådreolen er udført i 5mm forkromet stål og leveres inkl. 4 clips pr. modul for sammenbygning. Tråd reolen kan leveres med beslag til ophængning på væg. Tråd reolerne kan belastes med op til 40kg ved montering på gulv og 10kg ved montering på væg. Tråd reolen kan tilføres 4mm glashylde og tråd reoler kan med en 12mm glasplade anvendes som bord.

Se mere om VP tråd reol her

VP trådreol
Bookmark and Share

Panton One stole

Design: Verner Panton
Model: Montana VP stole / Panton One stole

Farverig strengeleg med Verner Panton. Verner Panton tegnede sin første stol, Tivoli stolen (nu kaldet Panton One) til en restaurant i Tivoli i København i 1955. I 2003 blev stolen relanceret af Joakim Lassen og VP Lounge ( nu kaldet Panton One lounge) og VP Bar (nu kaldet Panton One Bar) er blevet til med baggrund i Verner Panton's nedskrevne tanker om andre modeller af stolen. I 2010 er der kommet to nye familiemedlemmer til  - VP Kitchen (nu kaldet Panton One Kitchen) og VP Kids nu kaldt Panton One Kids).

Verner Panton stolene kan bruges inden for i spisestuen og køkkenet eller udendørs på terrassen og i haven. Stolen kan stables og let flyttes ud og ind, Panton One kan stables op til 10 stk., Panton One Lounge og Panton One Kids kan stables op til 4 stk. Panton One Kitchen anbefales til brug ved bordhøjde på ca.90cm og Panton One Bart til brug ved bordhøjde på ca. 105cm.
Panton Ones stolene er håndflettet, og der bruges 60 - 110 meter snor til hver stol. det tager en øvet fletter ca. 1½ time at flette en stol.

Materiale/varianter:
Panton One stolene findes i 15 farver, Panton One stolens stel er fremstillet i rustfrit stål. Sædet er håndflettet med snore i polyuretan med en kerne af nylon. Overfladestrukturen på snorene kan variere. Snorene er UV beskyttet, dog tages der forbehold for misfarvning af snorene i forbindelse med påvirkning af direkte sollys.

Se mere om Panton One stole her

Panton One stole
Bookmark and Share

Bachelor

Design: Verner Panton
Model: Montana Bachelor

Montana Bachelor er tilbage! Verner Panton's enkle ikoniske stol fra 1955 er et let design, skabt til at flytte nemt og efter behov. - hjemme mellem forskellige rum eller udendørs på altanen og terrassen. Bachelor stolen består af 2 buede rør, tre rør på tværs og en siddekøje. Delene kan skilles ad uden brug af værktøj og pakkes fladt sammen. Til stolen tegnede han samtidigt en skammel og et bord.

Materiale/varianter:
Bachelor stolen og den tilhørende fodskammel relanceres i 6 farver i akryllærred til ude og inde og i hørlærred til indendørs brug. Vil man have yderligere komfort kan stolen suppleres med hynder. Stellet er fremstillet i rustfrit stål, og kan bruges såvel indendørs som udendørs.

Se mere om Bachelor her

Bachelor
Bookmark and Share

Wardrobe

Design: Peter Lassen
Model: Montana Wardrobe

Montana Wardrobe er et gennemtænkt design, der består af fem moduler, der kan kombineres og bygges sammen efter ønske og behov. Skabene kan indrettes med forskellige komponenter, der med velforarbejdede detaljer, hjælper med at holde orden og skabe overblik.

Se mere om Wardrobe her

Wardrobe
Bookmark and Share

Tv/Hi-fi

Design: Peter Lassen
Model: Montana tv/hi-fi

Montana hi-fi består af Montana Sound Unit - en 2 x 100 W forstærker og DAB+/FM radio, som via AirPlay og DLNA trådløst streamer og afspiller din musik. Styr det med fjernbetjeningen og via en app til iPhone. Montana Sound Unit og højttalere i small, medium og large er designet til indbygning i Montana reolmoduler. Alt teknik skjules diskret og lader den gode lyd få hele opmærksomheden.

 

Se mere om tv/hi-fi her

Tv/Hi-fi
Bookmark and Share

Bag kulisserne

Design: Peter Lassen

Se en Montana reklame komme til verden

Bag kulisserne
Bookmark and Share