Nanna Ditzel

Designeren Nanna Ditzel blev uddannet på Kunsthåndværkerskolen 1942-46.


Sammen med ægtefællen Jørgen Ditzel (1921-61) tegnede Nanna Ditzel i 1950'erne smykker for Georg Jensens Sølvsmedje samt møbler og tekstiler, der indbragte sølvmedaljer ved Triennalerne i Milano 1951, 1954 og 1957 samt guldmedalje i 1960; i 1956 modtog de Lunningprisen.

Efter Jørgen Ditzels død fortsatte Nanna Ditzel alene og vakte i slutningen af 1960'erne opmærksomhed med møbler udført i polyester og glasfiber.

For Unikavæv tegnede hun i 1965 tekstilkollektionen Hallingdal, der senere blev overtaget af Kvadrat i Ebeltoft.

Nanna Ditzels produktion er præget af menneskelige løsninger og en søgen efter skønhed og harmoni, bl.a. udtrykt i en varm og lysende farveskala.

1970-86 havde Nanna Ditzel tegnestue i London, derefter i København. I 1999 modtog Nanna Ditzel Thorvald Bindesbøll Medaljen.
Nanna Ditzel
Modeller: Trinidad - Bænk for To - Trisse
Producent: Fredericia Furniture, Snedkergaarden

2600 - Bænk for To

Design: Nanna Ditzel
Model: 2600 - Bænk for To

Udførelse: Det skulpturelle og det funktionelle forenet, side om side. Den nyskabende topersoners-bænk var Nanna Ditzel og Fredericia Furnitures første fælles projekt. Nanna Ditzel designede bænken i 1989, og umiddelbart herefter vandt den en japansk designkonkurrence. Den elegante ryg med det oplivende grafiske mønster fremstilles i 1,5 mm aeroplanfiner - et ultratyndt materiale, der er ligeså stærkt, som det er let og fleksibelt. Idéen med den banebrydende materialeholdning vandt over 472 andre forslag.

2600 - Bænk for To
Bookmark and Share

3298 - Trinidad

Design: Nanna Ditzel
Model: 3298 - Trinidad

Udførelse: Trinidad er en af Nanna Ditzels største succeser. Den er designet i 1993, og har for længst opnået status som en moderne klassiker. Den letgenkendelige stol har fået sit navn, fordi Nanna Ditzel lod sig inspirere af øens traditionsrige løvsavsarbejde. De karakteristiske, vifteformede udskæringer i sæde og ryg giver stolen en sommerlig lethed og leger yndefuldt med rummets lys. Stolen vandt i 1995 ID Prisen. Trinidad fås med og uden armlæn og fremstilles i ahorn, eg, kirsebær, bøg, birk, teak og valnød og fås desuden lakeret i sort. Stolen er stabelbar uden armlæn.Trinidad-stolen fås også med polstret sæde, med stof eller læder efter eget valg.

3298 - Trinidad
Bookmark and Share

3300 - Trinidad Barstol

Design: Nanna Ditzel
Model: 3300 - Trinidad Barstol

Udførelse: Let, smuk og kropsvenlig barstol designet i 1998 som en videreudvikling af stolen Trinidad. Trinidad er en af Nanna Ditzels største succeser. Den er designet i 1993, og har for længst opnået status som en moderne klassiker. Den letgenkendelige stol har fået sit navn, fordi Nanna Ditzel lod sig inspirere af øens traditionsrige løvsavsarbejde. De karakteristiske, vifteformede udskæringer i sæde og ryg giver stolen en sommerlig lethed og leger yndefuldt med rummets lys. Trinidad barstol fremstilles i bøg, kirsebær og ahorn og leveres med og uden polstring på sædeskallen.

3300 - Trinidad Barstol
Bookmark and Share

3530 - Billund Bænk

Design: Nanna Ditzel
Model: 3530 - Billund Bænk

Udførelse: Billund-bænken er tegnet til den internationale lufthavn i Billund, Danmark. Den er en videreudvikling af Icon-stolen (2650) fra 2002, hvis skulpturelle og organiske udtryk er kendetegnende for Nanna Ditzels design. De rummelige, runde siddepladser er polstrede og nemme at udskifte. Det enkle understel er i glasblæst rustfrit stål. Bænken fremstilles med tre eller fire sæder og kan kobles.

3530 - Billund Bænk
Bookmark and Share

ND Bord

Design: Nanna Ditzel
Model: ND Bord

Udførelse:

ND Bord
Bookmark and Share

ND Sofaen

Design: Nanna Ditzel
Model: ND Sofa

Udførelse:

ND Sofaen
Bookmark and Share

ND Stol

Design: Nanna Ditzel
Model: ND Stol

Udførelse:

ND Stol
Bookmark and Share