Niels Jørgen Haugesen

Designeren Niels Jørgen Haugesen markerer sig som en betydningsfuld dansk møbelarkitekt.


Niels Jørgen Haugesen er stærkt repræsenteret på førende europæiske udstillingshuse: Det Danske Kunstindustrimuseum, Lousianna, Dansk Design Center, Kunstmuseet Trapholt, Stendelijk Museum i Amsterdam, Arts Decoratifs Union Louvre i Paris, Die Neue Samlung i München og Moma i New York.

Niels Jørgen Haugesen blev udlært som møbelsnedker i 1956 og uddannet som møbelarkitekt fra Kunsthåndværkerskolen i 1961.

Niels Jørgen Haugesen var ansat hos Arne Jacobsen (1966-71). Siden 1973 har Niels Jørgen Haugesen undervist på Danmarks Designskole.

I 1971 åbnede Niels Jørgen Haugesen sin egen tegnestue. Har modtaget ID prisen 1986 og 1987, samt møbelprisen 1996.

Niels Jørgen Haugesen er mest kendt for det fleksible udklaps-bord Haugesenbordet 1986 og stabelstolene X-line i stål fra 1978.
Niels Jørgen Haugesen
Modeller: Haugesen Bordet - Distance
Producent: Fredericia Furniture

4750 - Haugesen bordet

Design: Niels Jørgen Haugesen
Model: 4750 - Haungesen bordet

Udførelse: Funktionalitet og skønhed går op i en højere enhed i dette bord, som velfortjent blev tildelt den eftertragtede danske designudmærkelse ID-prisen i 1986. Stellets karakteristiske stålkonstruktion danner en smuk kontrast til den finerede bordplade. Først ved nærmere eftersyn opdager man, at bordet har to klapper, der kan slås ud. Klapperne er skjult under bordet og holdes på plads af en unik mekanisme, som er enkel at betjene og samtidig udgør en integreret del af bordets formgivning. Haugesen-bordet er 92 cm bredt og 189 cm langt. Når klapperne slås ud er længden hele 305 cm.

4750 - Haugesen bordet
Bookmark and Share