Poul Henningsen

Designeren Poul Henningsen, PH lampe bagmanden, er populær som aldrig før.


Poul Henningsen kendt under initialerne PH var en dansk lysmager, arkitekt, revyforfatter og samfundsrevser, søn af Agnes Henningsen og Carl Ewald.

Samarbejdet mellem Poul Henningsen og Louis Poulsen begyndte i 1924, hvor den unge arkitekt henvendte sig til belysningsfirmaet med lampe-tegninger til en stor udstilling i Paris året efter. En af disse lamper indbragte Poul Henningsen en guldmedalje, og den klassiske PH-Lampe var født.

Udover Poul Henningsens fantastiske lampe-designs, har Poul Henningsen også designet en række møbler, som i dag produceres af firmaet Poul Henningsen.
Poul Henningsen
Modeller: PH lamper - Koglen
Producent: Louis Poulsen

PH 2/1 Pendel

Design: Poul Henningsen
Model: PH 2/1 pendel

Udførelse:
 PH 2/1 pendel er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 pendlen består af en overskærm på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 1/1. 

Ophæng: Ledning 2x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 3m.

Energiklasse: A+ - E

PH 2/1 Pendel
Bookmark and Share

PH 2/1 stammekrone

Design: Poul Henningsen
Model: PH 2/1 stammekrone

Udførelse:
 PH 2/1 Stammekrone er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 stammekrone består af tre overskærme på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 1/1. PH 2/1 Stammekrone i sin nuværende form blev introduceret i 2003.

Skærme: Mundblæst mat hvidt opalt glas. Stel: Højglansforkromet, messing. Fatningsskjuler: Højglansforkromet, optrukket aluminium.

Ledning 2x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 3,5m.

Energiklasse: A+ - E


PH 2/1 stammekrone
Bookmark and Share

PH 2/1 væg

Design: Poul Henningsen
Model: PH 2/1 væg

Udførelse:
 PH 2/1 væg er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen (PH) designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 væg består af en overskærm på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærm fra den model, der hed 1/1. PH 2/1 væg blev, i sin nuværende form, introduceret i 1997.           

Ledningslængde: 2,9m. Afbryder: På bagdåse.

Maks. 1,5kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja.

Energiklasse: A+ - E

PH 2/1 væg
Bookmark and Share

PH 3/2 pendel

Design: Poul Henningsen
Model: PH 3/2 pendel

Udførelse:
 PH 3/2 pendel er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug.  Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH-lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 pendlen består af en overskærm på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 Pendel sortforkromet blev introduceret i 2007.

Ophæng: Ledning 3x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 3m. Forkobling: Nej.

Energiklasse: A+ -E 

PH 3/2 pendel
Bookmark and Share

PH 3/2 Akademi

Design: Poul Henningsen
Model: PH 3/2 Akademi

Udførelse:
 PH 3/2 Akademi er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 Akademikrone består af 3 lamper med overskærme på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 Akademi, der i dag er i produktion, blev lanceret i 2000.


Ophæng: Ledning 2x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 4m.

Energiklasse: A+ - E

PH 3/2 Akademi
Bookmark and Share

PH 3/2 væg

Design: Poul Henningsen
Model: PH 3/2 væg

Udførelse:
 PH 3/2 væg er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 væg består af en overskærm på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærm fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 væg blev introduceret i 1999.

Ledningslængde: 2,9m. Afbryder: På bagdåse.

Maks. 2,5kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja.

Energiklasse: A+ - E

PH 3/2 væg
Bookmark and Share

PH 3/2 bord

Design: Poul Henningsen
Model: PH 3/2 bord

Udførelse:
 H 3/2 Bord er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsens samarbejde med Louis Poulsen startede allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige varianter. PH-lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 Bord består af en overskærm på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærm fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 Bord blev i sin nuværende form introduceret i 1999.

Ledningstype: Plast med stikprop. Ledningslængde: 2,1m. Afbryder: På ledning.

Maks. 2,5kg.
 
Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja.

Energiklasse: A+ - E

PH 3/2 bord
Bookmark and Share

PH 3½ - 2½ gulv

Design: Poul Henningsen
Model: PH 3½ - 2½ gulv

Udførelse:
 PH 3½-2½ gulv er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3½/2½ består af en overskærm på ca. 35 cm. PH 3½-2½ gulv blev i sin nuværende form introduceret i 2002.

Ledningstype: Plast med stikprop. Ledningslængde: 2,5m. Afbryder: På ledning.

Maks. 7,5kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja.

Energiklasse: A+ - E

PH 3½ - 2½ gulv
Bookmark and Share

PH 4½ - 4 pendel

Design: Poul Henningsen
Model: PH 4½ - 4 Glas pendel

Udførelse:
 PH 4½-4 pendel er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Dette samarbejde varede helt frem til hans død i 1967. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger med glødepæren som lyskilde. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 4½-4 pendlen består af en overskærm på ca. 45 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 4/4. PH 4½-4 pendel blev i sin nuværende form introduceret i 1981.

Ophæng: Ledning 3x0,75mm² og wire. Baldakin: Ja. Ledningslængde: 3m.

Energiklasse: A+ - E

PH 4½ - 4 pendel
Bookmark and Share

PH 4½ -3½ bord

Design: Poul Henningsen
Model: PH 4½- 3½ bord

Udførelse:
 PH 4½-3½ bord er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen (PH) designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 4½-3½ bord består af en overskærm på ca. 45 cm. PH 4½-3½ bord blev i sin nuværende form blev introduceret i 1990

Ledningstype: Plast med stikprop. Ledningslængde: 2,7m. Afbryder: I lampefod.

Maks. 9kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja.

Energiklasse: A+ - E

PH 4½ -3½ bord
Bookmark and Share

PH 4½ - 3½ Gulv

Design: Poul Henningsen
Model: PH 4½ -3½ glas gulv

Udførelse:
 PH 4½-3½ gulv er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen (PH) designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 4½-3½ gulvlampe består af en overskærm på ca. 45 cm, men her er brugt underskærmene i størrelsen 3½. PH 4½-3½ gulvlampe blev i sin nuværende form introduceret i 1990.

Ledningstype: Plast med stikprop. Ledningslængde: 3,3m. Afbryder: På ledning.

Maks. 15kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja.

PH 4½ - 3½ Gulv
Bookmark and Share

PH 4/3 pendel

Design: Poul Henningsen
Model: PH 4/3 pendel

Udførelse:
 PH 4/3 metalpendel blev lanceret i 1966. Den er designet efter samme princip som det øvrige 3-skærmssystem. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. Denne lampe er en forenklet model af en lampe, PH tegnede i 1929. Lampen indbragte dengang højeste udmærkelse på Verdensudstillingen i Barcelona. Igennem årene har metalpendlerne været produceret i mange forskellige størrelser og farver. PH 4/3 serien var de sidste lamper - sammen med PH Væg, Poul Henningsen designede inden sin død i 1967. 

Ophæng: Ledning 3x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 3m.

Energiklasse: A+ - E

PH 4/3 pendel
Bookmark and Share

PH 4/3 bord

Design: Poul Henningsen
Model: PH 4/3 bord

Udførelse:
 PH 4/3 bord er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH 4/3 serien var de sidste lamper - sammen med PH Væg, Poul Henningsen designede inden sin død i 1967. PH 4/3 bord blev i sin nuværende form introduceret i 1966.

Montering
Ledningstype: Plast med stikprop. Ledningslængde: 2,9m. Afbryder: I lampefod.

Vægt
Maks. 2kg.

Klasse
Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja.

Energiklasse: A+ - E

PH 4/3 bord
Bookmark and Share

PH 5 pendel

Design: Poul Henningsen
Model: PH 5 pendel

Udførelse:
 PH 5 blev introduceret i 1958. PH 5 er blevet en designklassiker, verdenskendt og mere aktuel end nogensinde. Louis Poulsen lancerer nu et helt nyt og anderledes farvekoncept på dette designikon. Et match med tidens farver og tendenser. Farvekombinationerne går fra den blide og bløde skala fra hvid/rosa og rosa/grøn til den mere maskuline og rå stil med armygrøn/mørk grå og mørk grå/turkis, alle varianter har en mat overflade. De nye farvevarianter går fint i spænd med tidens naturmaterialer, forskellige træsorter, rå beton, tekstiler og andre accessories. De er med til at skabe en komfortabel og blød atmosfære, tid til eftertænksomhed, hygge og afslapning. 

Skærme: Optrukket aluminium. Afblændingsskærm: Blå eller rød, optrukket aluminium. Stag: Lilla eller matforkromet, valset aluminium.

Ophæng: Ledning 3x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 3m.

Energiklasse: A+ - E


PH 5 pendel
Bookmark and Share

LC Shutters

Design: Louise Campbell 
Model: LC Shutters

Udførelse:
 Louise Campbell har med LC Shutters tilstræbt at skabe en både komfortabel og atmosfæreskabende belysning i såvel private som offentlige sfærer. Udgangspunktet er en flad aluminiumsplade, der bearbejdes til den klokkeformede skærm. Skærmens mønster standses og præges til to vekselvirkende lag, mellem hvilke lyset slippes ud i et millimeter nøjagtigt mønster. Den 3 mm tykke skærm giver en meget robust lampe, hvilket gør den velegnet lige fra børneværelser til direktionsgange. Det blødgjorte lys giver en behagelig atmosfære i rummet. LC Shutters er smuk i både tændt og slukket tilstand.

Materiale: Skærm: Optrykt aluminium, standset og præget. Ophæng: Pulverlakeret trykstøbt aluminium. Lyskilden er omgivet af en opaliseret diffuser, der sikrer, at armaturet er 100% blændfrit. 
Dimension: Diameter 440mm, højde 301mm 
Ledningslængde: 3m 

Energiklasse: A+ - E

LC Shutters
Bookmark and Share

PH Snowball

Design:  Poul Henningsen
Model: PH Snowball

Udførelse:
 Poul Henningsen designede sine første lamper allerede i 1925-1926 til en udstilling i Paris. Samarbejdet med Louis Poulsen varede helt frem til hans død i 1967. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger med glødepæren som lyskilde. Poul Henningsen designede PH Snowball i 1958, hvor den blev vist sammen med PH 5 på Kunstindustrimuseet. PH Snowball fik dog ikke nogen opmærksomhed ved denne lejlighed og blev først relanceret og produceret fra 1983.   

Ophæng: Ledning 3x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 3m.

Maks. 3kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse I. F-mærke: Ja.

Armaturet er varmemålt til 300W.

Energiklasse: A+ - E

PH Snowball
Bookmark and Share

PH Artichoke

Design:  Poul Henningsen
Model: PH Artichoke

Udførelse:
  PH Artichoke blev designet i 1958 af Poul Henningsen til restaurant Langelinie Pavillionen i København, hvor den stadig hænger. PH Artichoke er kendetegnet ved sit unikke og skulpturelle design, er verdenskendt og betragtes som et internationalt designikon. Armaturet består af 72 blade fordelt i 12 rækker, og deres indbyrdes placering giver et totalt blændfrit lys uanset betragtningsvinkel. For at sikre det høje kvalitetsniveau foregår store dele af produktionsprocessen stadig som håndarbejde. 

Blade: Stanset kobber, laserskåret rustfrit stål eller stanset stål. Fatningshus: Højglansforkromet, optrukket aluminium. Overskærm: Hvid, optrukket stål. Stel: Højglansforkromet, laserskåret stål.

Ophæng: Ledning 3x0,75mm² og wire. Baldakin: Ja. Ledningslængde: 4m.

Maks. 22,5kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse I. F-mærke: Ja.

Dimension:
Ø 480: Diameter 480mm, højde 497mm,
Ø 600: Diameter 600mm, højde 580mm.

Energiklasse: A+ - E


PH Artichoke
Bookmark and Share

PH 80

Design: Poul Henningsen
Model: PH 80

Udførelse:
 PH 80 er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen (PH) designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer sædvanligvis til skærmstørrelsen, dette er dog ikke tilfældet med PH 80 gulv. Lampen blev lavet efter PH's død for at markere hans 80 års fødselsdag i 1974, derfor navnet PH 80. Materialet i PH 80 gulv er opalt akryl, og topskærmen er rød for at give et varmt og atmosfæreskabende lys. 

Ledningstype: Plast med stikprop. Ledningslængde: 2,6m. Lysdæmper: På ledning.

Maks. 7,5kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja

Energiklasse: A+ - E

PH 80
Bookmark and Share

PH-Hat

Design: Poul Henningsen
Model: P-Hat

Udførelse:
 PH-Hat blev designet af Poul Henningsen i 1961 og blev oprindeligt produceret i to størrelser. PH ønskede med PH-Hat at designe en lampe til blandt andet sengebelysning. Den rosa inderskærm giver et blødt og behageligt lys. I dag findes kun den mindste i programmet. PH-Hat er velegnet til sengebelysning, foyerer, trapperum og gangarealer.

Ledningslængde: 2,4m. Afbryder: På bagdåse.

Maks. 2kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja.

Energiklasse: A+ - E

PH-Hat
Bookmark and Share