Poul Henningsen

Designeren Poul Henningsen, PH lampe bagmanden, er populær som aldrig før.


Poul Henningsen kendt under initialerne PH var en dansk lysmager, arkitekt, revyforfatter og samfundsrevser, søn af Agnes Henningsen og Carl Ewald.

Samarbejdet mellem Poul Henningsen og Louis Poulsen begyndte i 1924, hvor den unge arkitekt henvendte sig til belysningsfirmaet med lampe-tegninger til en stor udstilling i Paris året efter. En af disse lamper indbragte Poul Henningsen en guldmedalje, og den klassiske PH-Lampe var født.

Udover Poul Henningsens fantastiske lampe-designs, har Poul Henningsen også designet en række møbler, som i dag produceres af firmaet Poul Henningsen.
Poul Henningsen
Modeller: PH lamper - Koglen
Producent: Louis Poulsen

PH 2/1 Pendel

Design: Poul Henningsen
Model: PH 2/1 pendel

Udførelse:
 PH 2/1 pendel er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 pendlen består af en overskærm på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 1/1. 

Ophæng: Ledning 2x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 3m.

Energiklasse: A+ - E

PH 2/1 Pendel
Bookmark and Share

PH 2/1 stammekrone

Design: Poul Henningsen
Model: PH 2/1 stammekrone

Udførelse:
 PH 2/1 Stammekrone er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 stammekrone består af tre overskærme på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 1/1. PH 2/1 Stammekrone i sin nuværende form blev introduceret i 2003.

Skærme: Mundblæst mat hvidt opalt glas. Stel: Højglansforkromet, messing. Fatningsskjuler: Højglansforkromet, optrukket aluminium.

Ledning 2x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 3,5m.

Energiklasse: A+ - E


PH 2/1 stammekrone
Bookmark and Share

PH 2/1 væg

Design: Poul Henningsen
Model: PH 2/1 væg

Udførelse:
 PH 2/1 væg er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen (PH) designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 væg består af en overskærm på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærm fra den model, der hed 1/1. PH 2/1 væg blev, i sin nuværende form, introduceret i 1997.           

Ledningslængde: 2,9m. Afbryder: På bagdåse.

Maks. 1,5kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja.

Energiklasse: A+ - E

PH 2/1 væg
Bookmark and Share

PH 3/2 pendel

Design: Poul Henningsen
Model: PH 3/2 pendel

Udførelse:
 PH 3/2 pendel er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug.  Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH-lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 pendlen består af en overskærm på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 Pendel sortforkromet blev introduceret i 2007.

Ophæng: Ledning 3x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 3m. Forkobling: Nej.

Energiklasse: A+ -E 

PH 3/2 pendel
Bookmark and Share

PH 3/2 Akademi

Design: Poul Henningsen
Model: PH 3/2 Akademi

Udførelse:
 PH 3/2 Akademi er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 Akademikrone består af 3 lamper med overskærme på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 Akademi, der i dag er i produktion, blev lanceret i 2000.


Ophæng: Ledning 2x0,75mm². Baldakin: Ja. Ledningslængde: 4m.

Energiklasse: A+ - E

PH 3/2 Akademi
Bookmark and Share

PH 3/2 væg

Design: Poul Henningsen
Model: PH 3/2 væg

Udførelse:
 PH 3/2 væg er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 væg består af en overskærm på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærm fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 væg blev introduceret i 1999.

Ledningslængde: 2,9m. Afbryder: På bagdåse.

Maks. 2,5kg.

Tæthedsklasse IP20. Isolationsklasse II. F-mærke: Ja.

Energiklasse: A+ - E