Poul M. Volther

Designeren Poul M. Volther var udlært møbelsnedker.


Efterfølgende studerede Poul M. Volther videre på Kunsthåndværkerskolens Snedkerskole. 

Poul M. Volther tilhørte helt sikkert en generation af arkitekter med rødder i møbelhåndværket. Efter at Børge Mogensen stoppede som arkitekt for FDB Møbler fulgte Poul M. Volther efter. 

Poul M. Volther har tegnet mange møbler både til snedkermesterudstillingerne for blandt andet K. Thomsen og til industriel produktion for blandt andre FDB Møbler, svenske AB Gemla og Erik Jørgensen.

Poul M. Volther har som underviser på det, der i dag hedder Danmarks Designskole, sat sit præg på hundredvis af unge møbelarkitekters sans for håndværkets kvalitet.

Poul M. Volthers mest kendte stol er uden sammenligning Corona-stolen. Corona blev lanceret i 1964 af møbelfabrikken Erik Jørgensen. Men det viste sig, at den var lidt for dristig i danskernes øjne, for den solgte ikke specielt godt. Måske var den bare forud for sin tid, for i dag er den ikke alene Erik Jørgensens mest solgte stol, den er også blevet lidt af et designikon - fx sad EU's statsledere i Corona under topmødet i København i december 2002.
Poul M. Volther
Modeller: Corona
Producent: Erik Jørgensen

EJ 5 Corona

Design: Poul M. Volther
Model: EJ 5 Corona

Udførelse: Erik Jørgensens Corona er designet af Poul M. Volther (1918-2001) og blev mødt med begejstring, da den blev præsenteret i 1964. Siden tilblivelsen har stolen været brugt i en lang række modeserier, film og musik-videoer. Erik Jørgensens Corona blev brugt af Europas statsledere under EU topmødet i København i december 2002.

En sjælden kombination af organisk udståling og teknisk kølighed. Dens fire fuldpolstrede skaller understøtter kroppen optimalt og har tydelige referencer til den menneskelige anatomi med rygsøjle og ribben. I kraft af sin svævende opdeling er Erik Jørgensens Corona transparent og glider ind som en del af rummet.

Type: Lænestol med drejefod
EJ 5F: Fodskammel
Polstring: Formstøbt skum
Betræk: Fastpolstret
Stel: Matforkromet fjederstål

EJ 5 Corona
Bookmark and Share