Sofaer fra Erik Jørgensen, Eilersen, Fredericia Furniture samt flere.

Her er sofaer fra nogle af Danmarks og udlandets bedste producenter.


Sofaer har fået en stor betydning for mange familier, da det er der man samles om aftenen for at hygge sig, hvilket har resulteret i sofaer af en hver tænkelig afskygning.

Her under kan du se et bredt udvalg af de sofaer, som Haungaard har i deres kollektion.

Svane Sofaen

Design: Arne Jacobsen
Model: Svane Sofa

Udførelse: Se PDF

Svane Sofaen
Bookmark and Share

1789 - Tremmesofa

Design: Børge Mogensen
Model: 1789 - Tremmesofa

Udførelse: Tremmesofaen med gavlen, som kan slås ned og de karakteristiske lædersnører, er en af Børge Mogensen mest populære modeller. Børge Mogensen tegnede den i 1945, da han sammen med den jævnaldrende Hans J. Wegner indrettede en treværelseslejlighed til Snedkerlaugets Møbeludstilling i København. Sofaen, som kombinerer den klassiske topersoners-sofa med den engelske daybed og den franske chaiselong, var dog for avanceret for efterkrigstidens smag og blev først sat i produktion i 1963 - denne gang med stor succes. Fås i eg, bøg og eg sort lak.

1789 - Tremmesofa
Bookmark and Share

2192 - Kupésofa

Design: Børge Mogensen
Model: 2192 - Kupésofa

Udførelse: Højrygget og elegant lædersofa designet i 1971. Børge Mogensen ønskede at tegne en sofa til de stille øjeblikke foran ilden i pejsen. Han hentede inspiration til den markante form i den britiske ”hall porter’s chair” - en klassisk øreklapstolstype, der netop var skabt til at gribe varmen fra de åbne ildsteder i tidligere tiders vinterkolde boliger.

På dansk er den populære betegnelse for modellen ”kupésofa”, fordi den omslutter de siddende på samme vis som de komfortable sæder i en førsteklasseskupé. Sofaen fås i en to- og en trepersonersudgave samt en dobbelt topersoners med plads til fire.

Montering med stof eller læder.

2192 - Kupésofa
Bookmark and Share

2208

Design: Børge Mogensen
Model: 2208

Udførelse: To- og trepersonerssofaen er en del af en fuldpolstret møbelgruppe, som Børge Mogensen tegnede i 1963. Det enkle, men karakteristiske design er en videre bearbejdning af læremesteren Kaare Klints sofaer fra 20erne, som bl.a. har givet inspiration til armlænets runding og svajet i ryggen.

Til møbelgruppen hører desuden en lænestol, en øreklapstol og en skammel.

Montering med stof eller læder.

2208
Bookmark and Share

2213 - Ambassadesofaen

Design: Børge Mogensen
Model: 2213 - Ambassadesofaen

Udførelse: Børge Mogensen designede i 1962 denne sofa til sit private hjem i Gentofte, nord for København. Her står den stadig mellem de to borde, som blev udslagsgivende for målene på sofaen. Enkelheden og de rene linjer har siden gjort sofaen til et af de mest anerkendte Børge Mogensen møbler, og den står i dag i regeringsbygninger, ambassader, chefkontorer og private hjem over hele verden.

Montering med stof eller læder.

2213 - Ambassadesofaen
Bookmark and Share

2333

Design: Børge Mogensen
Model: 2333

Udførelse: I 1971 designede Børge Mogensen denne tidløse sofaserie, som blev en af hans sidste. Med et fuldstændigt renset og ukrukket formsprog afslutter modellen naturligt Børge Mogensens livslange stræben efter afklaret enkelhed. Peter Mogensen, Børge Mogensen´s søn, har senere fuldendt serien med en stol (2334) og en 2 ½-personerssofa (2335).

2333
Bookmark and Share

280

Design: Hans J. Wegner
Model: 280

Udførelse: Fleksibel modulsofa, som består af hjørne- og ligemoduler, som kan sammensættes til sofaer og hjørnesofaer efter ønske ved hjælp af koblingsbeslag.

Hans J. Wegner designede sofaen i 1980, og modulsofa 280 er stadig en bestseller hos producenten Getama Danmark A/S.

Modellen fås i bøg eller eg og med stof eller læder efter ønske.

280
Bookmark and Share

285

Design: Hans J. Wegner
Model: 285

Udførelse:

285
Bookmark and Share

Century

Design: Hans J. Wegner
Model: Century

Udførelse: Century 2000 sofaen så dagens lys for første gang i 1955. Den havde dengang model-nummeret 300.

Også med denne model var Hans J. Wegner forud for sin tid. Tilmed lagde han her grundstenen til det store udvalg af kassesofaer, der findes på markedet i dag.

Ved årtusindskiftet relancerede Getama Danmark A/S modellen og gav den navnet Century 2000.

Modellen fås med stof eller læder efter ønske, som henholdsvis stol, 2-pers., 2½-pers. og 3-pers. sofa.

Century
Bookmark and Share

ND Sofaen

Design: Nanna Ditzel
Model: ND Sofa

Udførelse: